Featured

מדינה ירוקה

הרשויות המקומיות יחויבו בפרסום מידע סביבתי המצוי ברשותן

השר להגנת הסביבה שיזם התקנות שאושרו בוועדת הפנים ואיכות הסביבה בכנסת: יש לכך חשיבות ממדרגה ראשונה, שכן רק כך הציבור יהיה מודע לנתונים סביבתיים באזורו ◄ אפעל בכנסת הבאה לשינוי חוק חופש המידע כך שהוא יאפשר הטלת סנקציות
הרשויות המקומיות יחויבו בפרסום מידע סביבתי המצוי ברשותן
הרשויות המקומיות יחויבו בפרסום מידע סביבתי המצוי ברשותן

ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת אישרה היום (שני, 2/2/2009) את התקנות שיזם גדעון עזרא השר להגנת הסביבה, מכוח סעיף 6א לחוק חופש המידע, בנושא העמדת מידע על איכות הסביבה לעיון הציבור. התקנות יחולו על רשויות המגודרות ע”י משרד הפנים כאיתנות בתוך כשנה, ועל כל היתר בתוך כשלוש שנים.

תקנות חופש המידע המותקנות מכוח סעיף 6א’ לחוק חופש המידע, הקובע שכל רשות ציבורית כהגדרתה בחוק חופש המידע (כל משרדי הממשלה, כל הרשויות המקומיות, ועוד עשרות גופים ציבוריים אחרים) מחויבת לפרסם מידע על איכות הסביבה הנמצא ברשותה.

מידע על איכות הסביבה הוא מידע על חומרים שנפלטו או הושלכו לסביבה, וכן תוצאות מדידות של רעש, ריח או קרינה.

התקנות מפרטות את המידע שיש להעמיד לעיון הציבור, וקובעות כיצד יש לעשות זאת. התקנת התקנות תוביל לכך שכל הרשויות הציבוריות האמורות יפרסמו מידע סביבתי, ויאפשרו לציבור לקבל נתונים סביבתיים באזורו.

אופיר פינס – פז

חה”כ אופיר פינס – פז, אמר, כי; “מרוב עצים לא נראה את היער, וכי יש צורך לוודא שהמידע יהיה גם נגיש וגם סדור. חבל שאין כיום אין כל סנקציה בחוק על רשויות שאינן מיישמות אותו. אי-אפשר למסוך רק על הרצון הטוב של הרשויות. צריך שתהיה סנקציה ברורה למי שלא מפרסם מידע”.

ח”כ פינס, הבטיח, כי יפעל בכנסת הבאה לשינוי חוק חופש המידע כך שהוא יאפשר הטלת סנקציות כאלה.

גדעון עזרא השר להגנת הסביבה, מסר, קודם לדיון, כי; “הגדלת מודעות האזרחים לסביבה, היא חלק מרכזי בפעילות למען הגנת הסביבה. יש לכך חשיבות ממדרגה ראשונה, שכן רק כך הציבור יהיה מודע לנתונים סביבתיים באזור בו הוא גר ולאלו שמפרים את האיזון הסביבתי”.