פעילי גרינפיס משני צידי הגבול מתחקרים ומתעדים את תוצאות המלחמה והשפעותיה על הסביבה ■ נילי גרוסמן; “בזמן המלחמה, נשמנו לרווחה כשדווח, כי טילים נפלו ב”שטחים פתוחים”, אך שטחים אלה הם שמורות טבע ייחודיות, ששיקומם ימשך לא פחות משישים שנה…”.
גרינפיס השיק אתר אינטרנט לתיעוד נזקי המלחמה בלבנון
בעוד מדינת ישראל עוסקת בוועדות החקירה למיניהן וחיפוש אחר אשמים בכישלונות המלחמה, נדמה, כי השפעותיה המחרידות של המלחמה על איכות הסביבה נזנחות – כך קובע ארגון “גרינפיס – ים תיכון” שהשיק אתר אינטרנט מיוחד לתיעוד נזקי המלחמה.
כ-750,000 עצים נשרפו בשטח של כ-52 קילומטרים רבועים בגליל ואלפי בעלי חיים נשרפו למוות, או נפגעו באופן קשה. בצד השני של הגבול השפעות המלחמה גדולות בהרבה, לדוגמא: הפצצות חיל הים אשר פגעו בתחנת הכוח ג’יה וגרמו לשפיכת עשרות מיליוני ליטרים של נפט לים. ניקוי כתם הנפט, שגודלו כ-150 ק”מ, יארך לא פחות מחצי שנה ויעלה מעל למאה מיליון דולר.
בכדי להתחיל לאמוד את הנזקים הנוספים, ואת הדרכים האפשריות לטיפול בהם, הקים ארגון גרינפיס אתר אינטרנט חדש בו יוכלו פעילי איכות סביבה משתי המדינות ומכל המזרח התיכון להעלות תמונות ודיווחים על פגיעות בסביבה ישירות מהשטח, על מנת להעלות את המודעות לבעיות.
באתר: www.speakup-middleeast.org – יוצגו השפעות המלחמה על דרום לבנון, כמו על צפון הארץ (ישראל), באופן שממחיש, כי הטבע אינו מכיר בגבולות.
בארגון, אשר עוד בזמן המלחמה העביר ציוד הומניטארי לתושבי ביירות הנצורה באמצעות ספינתו ה-“ריינבאו ווריאר” (RAINBOW WARRIOR), רואים באתר זה התחלה של שיתוף פעולה אזורי נרחב לטיפול בנזקים העצומים.
את הסיכום הכולל של תוצאות המלחמה והשפעתה על איכות הסביבה, יגיש הארגון לממשלות האזור במהלך חודש ספטמבר, עם חזרתה של ה-“ריינבאו ווריאר” ללבנון וישראל.
נילי גרוסמן מארגון גרינפיס ים תיכון אמרה כי; “ועדת החקירה האמיתית היא זו של האנשים בשטח, לכן אתר זה הוא כל כך משמעותי להבנת השלכות המלחמה על החיים שלנו. בין החפים מפשע אשר נפגעו במהלך המלחמה יש למנות גם את הסביבה…
“בזמן המלחמה, נשמנו לרווחה כשדווח, כי טילים נפלו ב”שטחים פתוחים”, אך שטחים אלה הם שמורות טבע ייחודיות, ששיקומם ימשך לא פחות משישים שנה. אנו מקווים, כי דרך פעילות חיובית של תיעוד הנזקים, ניתן יהיה להגיע גם לשיתוף פעולה אזורי לצורך מציאת פתרונות”.
Add Comment