בכ-10 חופים לאורך חופי הים התיכון מתקיימים אירועים בצורה קבועה או מזדמנת, מרביתם אירועים פרטיים • ניר פפאי, רכז נושא החופים: להשביב חוף הים לידי הציבור הישראלי ונוכל לשבת על מגבת ולקרוא ספר, בלי להשתתף בבר מצווה או בחתונה אליהן לא הוזמנו
החברה להגנת הטבע: חוף נעורים סגור לציבור במסגרת מתקפת הארועים הפרטיים בחופים
ההפקרות והצפצוף על החוק ברחבי מדינת ישראל מתגברים וממשיכים להתפשט ולהכות גלים בכל תחומי החיים, הפעם גילו תושבי המועצה האזורית עמק חפר, שהגיעו לטייל כמנהגם בחוף נעורים – צוקי ים, להפתעתם, כי במה ענקית, נבנית על החוף, שחלקה על קו המים כשצידה המזרחי סמוך למצוק הכורכור וחלקה הנגדי בתוך המים וחלק נוסף הנשען על סלעי חוף וסלעים ימיים. כאשר התעניינו בסיבה לחסימת המסלול לטיול לאורך החוף הקבוע שלהם, נאמר להם, כי אמש (ה’) והיום תתקיים מסיבה פרטית ובמת “מופע וודסטוק”, נבנתה עבור אחד מהחוגגים.
מן המועצה האזורית עמק חפר, נמסר, כי; “קיבלנו תלונה על כך לפני יומיים ושלחנו פקח לחוף. הפקח כמתחייב בהוראות מסר בידי המפעיל צו האוסר עליו לבצע את העבודות הללו. אם הוא יבצע את העבודות תגיש נגדו המועצה האזורית באמצעות בא כוחה כתב אישום על הפעלת עסק ללא רישיון”.
אנשי החברה להגנת הטבע, טוענים, כי ראוי לציין שאכן “מתקפת האירועים הפרטיים בחופים” מכה שוב. הפעם מדובר ב”חוף נעורים” שנסגר אמש (חמישי) לציבור, והם, אינם מסתירים את מורת רוחם מן המצב ומציינים, כי; “בשנים האחרונות אנו עדים להתרחבות תופעת האירועים בחופי הים. יותר ויותר חופים נסגרים בפני הציבור למטרות פרטיות או מסחריות.
“מי מאיתנו לא נתקל בגדרות או בשלטים אימתניים של חברות מסחריות שחסמו לנו את הגישה לחוף במשך ימים ואף שבועות רבים במהלך הקיץ, או שסתם הגיע לרבוץ על החוף לשמוע את אדוות הגלים ובמקום זאת שמע את הדי.ג’יי, קורא לכל אורחי החתונה לפזז על החול.
אנשי החברה להגנת הטבע, מזכירים, כי רגע לפני שאתם רצים לים ומתכננים את החתונה על רקע הגלים, כדאי שתדעו; מסמך המדיניות הראשון לאירועים בחופים של הועדה לשמירת הסביבה החופית (ולחו”ף) אוסר קיום של אירועים פרטיים בחופי הים. כיום ישנן הנחיות ברורות של הוועדה לשמירה על הסביבה החופית והן של היועץ המשפטי של משרד הפנים.
מדו”ח שהכינה החברה להגנת הטבע על מצב החופים עלה, כי בכ-10 חופים לאורך חופי הים התיכון מתקיימים אירועים בצורה קבועה או מזדמנת, מרביתם אירועים פרטיים.
עוד בשנת 2002 הגישה החברה להגנת הטבע עתירה כנגד תופעת האירועים בחוף ניצנים, אשר גרמו לסגירת החוף בפני הציבור הרחב. לפי בדיקת החברה להגנת הטבע בחוף “ניצנים” היו למעלה מ-100 אירועים בשנה!
לאור העתירה, ניתן פסק דין לפיו כל אירוע יהיה חייב לקבל היתר תכנוני מהוועדות המקומיות באזור.
חשוב להבין, כי עד פסק דין זה, כל בעל זיכיון להפעלת החוף, מפיק או חברה מסחרית עשו ככל העולה על רוחם בכל הנוגע לקיום אירועים בחוף; הקימו גדרות, הניחו כיסאות ושולחנות והפריעו לשלוות המתרחצים, לאלה שכבר הצליחו לעבור את המשוכות בדרך אל החוף.
עתירת החברה להגנת הטבע ופסק הדין הביאו את הועדה לשמירה על הסביבה החופית (הולחו”ף) לקבוע מדיניות ברורה בנוגע לקיום אירועים בחופים.
לאחר שנה של דיונים הוציאה הועדה מסמך מדיניות, לפיו לא יתקיימו אירועים פרטיים בחופים, ואירועים ציבוריים יהיו חייבים לעמוד בקריטריונים ברורים, על מנת לקבל אישור לקיום האירוע.
ניר פפאי, רכז נושא החופים בחברה להגנת הטבע; “המדיניות שנקבעה היא אחד השלבים החשובים בהשבת חוף הים לידי הציבור הישראלי, ולכך שנוכל לשבת על מגבת ולקרוא ספר, בלי להשתתף בבר מצווה או בחתונה אליהן לא הוזמנו. החברה להגנת הטבע, תמשיך לשמור על חופי הים ועל זכות הציבור ליהנות ממשאב יקר זה”.
Add Comment