Featured

חדשות ירוקות

פרופ’ ישעיהו בר אור: יש להיערך לשיטפונות בעוצמה הולכת וגדלה עקב התחממות כדור הארץ

כך אומר המדען הראשי של המשרד להגנת הסביבה במפגש מנכ”לי רשויות ניקוז, ברשות ניקוז שרון ■ מנכ”ל רשות ניקוז שרון; “הבעיתיות בטיפול בנחלים חוצי גבולות, כאשר מי ביוב ושטפונות מגיעים מתחומי הרשות הפלסטינית, בה אין לרשות הניקוז יכולת טיפול ותימרון
פרופ’ ישעיהו בר אור: יש להיערך לשיטפונות בעוצמה הולכת וגדלה עקב התחממות כדור הארץ
פרופ’ ישעיהו בר אור: יש להיערך לשיטפונות בעוצמה הולכת וגדלה עקב התחממות כדור הארץ

“השפעת ההתחממות הגלובאלית של כדור הארץ על אזורנו תתבטא במספר ימי גשם הולכים ומתמעטים אבל בשטפונות בעוצמה הולכת וגדלה. משימתכם היא להיערך להתרחשות זאת כדי למנוע נזקי הצפות” – דברים אלה אמר המדען הראשי של המשרד להגנת הסביבה, פרופ’ ישעיהו בר אור, בהרצאה המרכזית בנושא; “השינוי במזג האויר והשפעתו העתידית על משטר הגשמים והשיטפונות”, שנשא במפגש פורום מנכ”לי רשויות הניקוז מכל הארץ, שהתארחו ברשות ניקוז שרון.

ניסים אלמון מנכ”ל רשות ניקוז שרון, ציין, כי תמרורי אזהרה בנושא כבר הוצבו, והזכיר את השיטפון שאירע בשנה שעברה בכביש ואדי ערה, ליד העיר אום אל-פחם, שם ירדו במשך שעתיים, בנקודה אחת, 120 מ”מ גשם.

בעקבות אירוע חריג זה קיפחה את חייה תושבת האזור שטבעה, לאחר שמכוניתה נסחפה בזרם מים אדיר, ובתים רבים הוצפו.

הפורום המונה 13 מנכ”לים של 11 רשויות ניקוז ושתי רשויות נחל מכל הארץ, יצא לסיור בפרוייקט נחל חביבה, הזורם לנחל חדרה ובפרוייקט החירום לטיפול בשפכי נחל שכם הזורם לנחל אלכסנדר, כדי לעמוד מקרוב על הבעיות עמן מתמודדת רשות ניקוז שרון ודרכי התמודדותה עמן.

אלמון, הדגיש את הבעיתיות בטיפול בנחלים חוצי גבולות, כאשר מי ביוב ושטפונות מגיעים מתחומי הרשות הפלסטינית, בה אין לרשות הניקוז יכולת טיפול ותימרון.

הכנס נפתח בדברי ברכה של יו”ר הרשות, רני אידן, ראש מועצת עמק חפר, שהעלה על נס את פעילותן המשמעותית אך השקטה של רשויות הניקוז.

בהמשך דנו המנכ”לים בנושאים העומדים בראש סדר יומם הקשורים בהתמודדותם מול משרדי הממשלה השונים.

רשות ניקוז שרון, מטפלת במניעת שטפונות ושיקום נחלים ב-1,220 קמ”ר של אגני ניקוז מנחל חדרה, דרך נחל אלכסנדר ועד נחל פולג, חציים מעבר ל”קו הירוק”, בתוכם נמצאים כ-600 ק”מ אורך של נחלים ארציים ואזוריים, העוברים בתחומן של 32 ערים, מועצות אזוריות ומועצות מקומיות.