היום (שני, 16:30), תקיים עמותת אנונימוס הפנינג “יום נהדר ללא בשר” – חגיגה של מזון טבעוני בחינם, האירוע המרכזי, ייערך (16:30) בגינת שינקין בעיר ת”א ◄ צרכן הבשר הישראלי הממוצע אוכל במהלך חייו כ-4,000 בעלי-חיים
אנונימוס מציינת “יום ללא בשר” העולמי National Meat Out Day בהפנינג מסורתי
היום, יום שני, 23 במרץ, מצוין ברחבי העולם; “יום ללא בשר” (National Meat Out Day), לפחות יום אחד בשנה, אנו מתבקשים לאמץ תפריט על טהרת המזון מן הצומח – עשיר בבריאות ונטול נקיפות מצפון. בישראל, מציינת עמותת “אנונימוס” זו הפעם העשירית, הפנינג מזון צמחוני במספר ערים בארץ, הכולל חלוקת מזון טבעוני בחינם. האירוע המרכזי, ייערך היום (16:30) בגינת שינקין בעיר תל אביב, ובמסגרתו יחולקו לעוברים ושבים חוברות מתכונים וכן תבשילי סויה, המבורגרים ונקניקיות צמחיים על בסיס סייטן (חלבון חיטה).
במהלך ה-National Meatout Day, יסבירו פעילי “אנונימוס” על התנאים הקשים של בעלי החיים במשקים בישראל, ועל חשיבותה הבריאותית של תזונה צמחונית.
ארז קצב, פעיל “אנונימוס” המארגן את האירוע יודע לספר, כי; “הישראלי הממוצע, אוכל במהלך חייו כ-4,000 בעלי-חיים, בישראל, בלבד נשחטים מדי שנה למעלה מ-200,000,000 עופות אשר עבורם השחיטה היא הסוף הטראגי של חיים מלאי סבל; עיוותים גנטיים שגורמים לנכויות מכאיבות, כליאה בכלובים צפופים, חיתוך איברים ופרקטיקות אכזריות רבות אחרות.
היום הזה, הוא מחאה נגד תעשיית הבשר, וקריאה לצרכנים שלא לממן אותה מכיסם – גם בשביל בעלי החיים, וגם למען בריאותם. אכילת כמויות גדולות של בשר, כנהוג בחברה המערבית המודרנית, מגבירה את הסיכון ללקות במחלות כגון; מחלות לב, לחץ דם גבוה, אוסטיאופורוזיס וסוגים מסוימים של סרטן (ביניהם; סרטן השד, סרטן המעי הגס ו-סרטן הערמונית). מעבר לתזונה צמחונית נבונה עשוי לסייע במניעת מחלות אלה”.
קצב, טוען, כי; “בטעות, אנשים מניחים שצמחונות היא מעבר לתפריט מצומצם יותר, בעוד שלמעשה מדובר בשינוי שכולל דווקא העשרה של התפריט במגוון רחב יותר של רכיבים צמחיים, טכניקות בישול וטעמים מרחבי העולם.
באתר הצמחונות הישראלי, אפשר להתרשם משפע המתכונים, המוצרים והמסעדות שעומדים כיום לרשות הצמחונים, ומקלים יותר מתמיד על הבחירה המוסרית”.
“יום ללא בשר” (Meat-Out) מצוין, מדי שנה מאז שנת 1985 ב-20 מדינות ברחבי העולם, במטרה להעלות את המודעות להשלכות המוסריות, הסביבתיות והבריאותיות של תעשיית הבשר.
נתונים ומספרים;
להתנסות בתזונה צמחית בריאה ונטולת אכזריות
• צרכני בשר אוכלים במהלך חייהם כ-4,000 בעלי-חיים
• בישראל בלבד נשחטים מדי שנה למעלה מ-200,000,000 עופות
• לייצור בשר עוף הכולל 1 ק”ג חלבון נחוצים 5 ק”ג חלבון מהצומח להאכלת העוף.
• לייצור בשר בקר הכולל 1 ק”ג חלבון נחוצים 7.5 ק”ג חלבון מהצומח להאכלת הבקר.
• אילו כל בני-האדם בעולם היו צורכים בשר בכמויות המקובלות במדינות צפון אמריקה, המזון על-פני כדור הארץ היה מספיק לפחות ממחצית האוכלוסייה האנושית.
________
עמותת “אנונימוס” לזכויות בעלי-חיים, הוקמה בשנת 1994 ופועלת מאז, באמצעות מאות מתנדבים, לשינוי יחסה של החברה הישראלית לבעלי-חיים. פעילותה של העמותה ממומנת באמצעות תרומות אנשים פרטיים וקרנות, והיא מתמקדת בחינוך, בהסברה ובמאבקים משפטיים שמטרתם להעלות את מודעות הציבור להקטנת סבלן של החיות במשקים מתועשים. על הישגי “אנונימוס” נמנים המאבק בפיטום אווזים בישראל, האיסור לנצל חיות בר במופעי בידור ובקרקסים, העלאת המודעות לאורח חיים צמחוני ועוד.
צילומים לכתבה זו, הובאו מאתר Arizona Daily Wildcat
Add Comment