Featured

בעלי חיים צער בעלי חיים

אנונימוס חוגגת שבועות אלטרנטיבי: משקאות סויה, ירקות, וביקורת על תעשיית החלב

עמותת אנונימוס מתנגדת להפיכת שבועות לחג תעשיית החלב ומבקשת להזכיר שהפרות המודרניות לא נהנות מהפיכתן למכונות ייצור “מצטיינות”. דלקות עטינים, קריסת השלד בתוך 4 שנים, הפרדת צאצאים, חיתוכים וכוויות בעור ללא הרדמה
אנונימוס חוגגת שבועות אלטרנטיבי: משקאות סויה, ירקות, וביקורת על תעשיית החלב
אנונימוס חוגגת שבועות אלטרנטיבי: משקאות סויה, ירקות, וביקורת על תעשיית החלב

ביום ראשון הקרוב, בשעה 12:30 לרגל חג השבועות, תערוך אנונימוס לראשונה “חגיגת שבועות ללא אכזריות”. במסגרת האירוע יוצבו שולחנות חגיגיים ברחובות תל-אביב וחיפה, והציבור יוזמן ליהנות מהתנובה המסורתית של הארץ – מגוון ירקות, פירות, קטניות, דגנים ואגוזים. כמענה לצריכת החלב המוגברת בחג, תציע עמותת אנונימוס לזכויות בעלי-חיים לטעימה גם משקאות “חלב” ו”גבינות” מן הצומח על בסיס סויה ואורז.

בנוסף, יחולקו קרטוני חלב ריקים עליהם יופיע המידע המלא לצרכן אודות תנאי החיים והמוות בתעשיית החלב (משמאל).

מה מסתתר מאחורי מיתוס הפרות המפונקות?

פרה; ככל יונק ממין נקבה – מפיקה חלב רק לאחר המלטה. לאחר ההמלטה נלקח העגל מאמו – הזכרים משמשים בתעשיית הבשר והנקבות בתעשיית החלב. ההפרדה בין העגל לאמו היא חוויה קשה לעגל היונק, וגם האם עשויה לבטא את מצוקתה באמצעות קריאות וגעיות במשך ימים לאחר שהוולד נלקח ממנה.

באמצעות “השבחה” הגדילו החקלאים את כמות החלב היומית הנשאבת מגופה של פרה לכ-40 ליטרים ויותר, בעוד שלפני עשורים ספורים שאבו מגופה של פרה לא יותר משמונה ליטרים חלב ביום. גופה של הפרה לא הותאם לשינוי, דבר המתבטא במחלות רבות, נכויות וכאבים. הלחץ העצום על העטין גורם לקריעת כלי-דם.

כשגידי התלייה של העטין מתרפים – העטין צונח, הפטמות מזדהמות, ובצקות ודלקות עטינים מתפתחות במהירות. פטמות ’מיותרות’ עשויות להחריף תופעות אלו, ולכן הן נכרתות באמצעות מספריים, ללא משככי כאבים.

למרות שתוחלת חייה הטבעית של הפרה עולה על 20 שנה, פרות במשקים מודרניים נשחטות בגיל שלוש עד שש שנים. פרות רבות מתמוטטות קודם להבאתן לשחיטה מאפיסת כוחות, וכדי לפנותן גוררים אותן על הקרקע כשהן קשורות בשרשרת, או דוחפים אותן על-ידי מלגזה. התוצאות; פציעות וחבלות חמורות, קרעים ברצועות ושבירת עצמות.

גיל סרוסי, מארגן האירוע בתל-אביב: “שבועות הפך לחג יחצ”נות תעשיית החלב, ואנחנו מבקשים למחות נגד זה. פתחנו שולחן עמוס בפירות, ירקות ומשקאות סויה תוצרת הארץ, כדי להזכיר לאנשים שרוח החג המקורית היללה את שפע המאכלים הצמחיים שהארץ בורכה בהם. החליבה האינטנסיבית והעיוות הגנטי גורמים למחלות, כאבים והתמוטטות בגיל צעיר…”.

סרוסי, מוסיף ומדגיש, כי; “דווקא בחג השבועות אנחנו קוראים לאנשים: סלקו את החלב מהתפריט שלכם ותיהנו ממגוון מוצרים אלטרנטיביים טעימים לא פחות ובריאים יותר”.