צעיר (20) תושב הצפון, ניסה להבריח לארץ שתי לטאות נדירות מסוג “טגו ארגנטינאי” כשהחביא אותן בתוך ה…גרביים ◄ ד”ר צביקה אבני; “בעלי חיים המגיעים מחו”ל ללא תעודות בריאות ורישיונות כנדרש עלולים להביא עימם מחלות המסכנות את בריאות הציבור ובעלי החיים ועשויות אף לגרום למוות.
משרד החקלאות, גרביים ו… לטאות, מה המשותף ביניהם וזו ממש לא בדיחה
למידע מודיעי חשיבות רבה, כידוע גם בסיכול פעולות שאינן חוקיות, כך הזדמן בחלקם של ’מפקחי יחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו”ח) של משרד החקלאות’ שלשום (ב’), כשנודע להם אשר אמור לנחות בנמל התעופה ע”ש דוד בן גוריון, כשעימו במזוודה גרביים ובתוכן נוסעים לא קרואים בלשון המעטה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
ד”ר צביקה אבני, רופא וטרינר אחראי של ’השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות’ בנתב”ג, סיפר, כי הוזעק אל ’המסלול הירוק’ שם נעצר על ידי בודקי המכס, הצעיר שהגיע בטיסה מהולנד, ובתוך מזוודתו נמצאו מוסתרים ומוברחים בתוך גרביים; שתי לטאות נדירות מסוג טֵגו ארגנטינאי (Tupinambis merianae) שמחירן עומד כל כ-2,000 ₪ לפרט אחד.
לטאות ה’טגו ארגנטינאי’ שעשו עם הצעיר, עלייה לא חוקית לארץ הקודש וגם ללא תעודות בריאות ווטרינרית וללא רישיון ייבוא מ’מנהל השירותים הווטרינריים’ ב-משרד החקלאות וגם ללא היתר ייבוא מ’רשות הטבע והגנים’, כמתחייב בחוק, דבר המהווה סכנה לבריאות הציבור ובעלי החיים בישראל.
מפקחי יחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו”ח) של משרד החקלאות, עיכבו את הנוסע לחקירה ונודע, כי חקירתו טרם הסתיימה.
דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’דפנה יוריסטה מסרה לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’ | סקירת חדשות ואירועים ב’רשויות מקומיות’ כי; מנגד חקירתן של זוג לטאות הטגו ארגנטינאי, הסתיימה והן יוחזרו לארץ מוצאן.
לטאות מסוג טגו ארגנטינאי, שנלכדו בניסיון ההברחה בנתב”ג | צילום: עדי קרינגל | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
הלטאות Argentine Tegu, הללו שהן מין מתת-סדרת הלטאות והגדול שבמיני הלטאות בסוג הטגו (Tupinambis), אשר אורך גופן יכול להגיע עד 2 (שני) מטרים, נחשבות ל’מין פולש’ והן מהוות סכנה חמורה לבריאות הציבור משום שהן נשאות של חיידק הסלמונלה.
מה שמשרד החקלאות, אינו מספר, על פי ויקיפדיה, הטגו חי ביערות טרופיים וסוואנות בדרום אמריקה ובארגנטינה (ומכאן שמו). רמת האינטליגנציה שלו גבוהה מהרגיל, וכנראה שהוא מנסה למשוך את תשומת לבם של בני אדם שאיתם הוא בא בקשר, בדומה לכלב או חתול. הוא ערני מאוד במהלך כל השנה. הוא חיית מחמד טובה, כי יש לו נטייה להיקשר לבעליו והוא בדרך כלל צייתני כבוגר.
גוף הטגו צבוע בקווים חומים וצהובים, וכך גם ברגליו הקדמיות, האחוריות ובזנבו. אורך גופו של הטגו הארגנטינאי יכול להגיע כאמור, לכדי כ-1.7 מטר, אולם אורכם בדרך כלל כ-1.5 מטר. הזכר גדול מהנקבה.
כמו זוחלים אחרים, בסתיו הוא נכנס לתרדמת ומתעורר עם שכיכת הטמפרטורה. הטגו אוכל כל. הטגו הוא לא לטאה חברתית, אלא נמצא לבד או עם נקבה. הנקבות יכולות להטיל עד 65 ביצים, אשר בוקעות לאחר כ-130 יום. תוחלת חייו בטבע היא בממוצע 15 עד 20 שנה.
ד”ר אבני, מזהיר ומבהיר, כי; “בעלי חיים, המגיעים מחו”ל ללא תעודות בריאות ורישיונות כנדרש עלולים להביא עימם מחלות המסכנות את בריאות הציבור ו-בעלי החיים ועשויות אף לגרום למוות.
בנוסף, הכנסת מינים שאינם קיימים בישראל תפגע פגיעה קשה באיזון האקולוגי של החי והצומח בישראל ולנזק סביבתי”.
Add Comment