לפי כתב האישום נהג רן רפאל וחנון ממושב פתחיה, באכזריות והתעלל באווזים, שגידל במשקו בכך שהלעיטם במכונת הלעטה שפיתח ◄ הנאשם, טען, כי מדובר בהאכלה חופשית ולא בפיטום ◄ השופט אברהם הימן, לא קיבל את טענות הנאשם. גזר דין יינתן ב-26 במאי 2010
משרד החקלאות: מגדל אווזים הורשע באשמת פיטום אווזים, בניגוד לחוק צער בעלי חיים
בית משפט השלום בעיר ראשון לציון, הרשיע בסוף השבוע את רן רפאל וחנון, מגדל אווזים, תושב מושב פתחיה, באשמת פיטום אווזים בניגוד לחוק צער בעלי חיים. מאז נכנס האיסור לפטם אווזים בישראל לתוקפו, באפריל 2006, הגיש משרד החקלאות ופיתוח הכפר, ארבעה, כתבי אישום בגין עבירות פיטום (נגד 5 נאשמים), מתוכם 2 עוד מתנהלים בבתי המשפט.
לדברי עו”ד ג’ריס גנטוס, תובע משרד החקלאות בתיק; “משרד החקלאות, רואה חשיבות רבה בטיפול בתיקים אלה כמשרד המופקד על הטיפול בבעלי החיים בכל המישורים (בריאות, פיקוח ואכיפה ורווחת בעלי חיים)”.
לפי האמור בכתב האישום שהגיש משרד החקלאות, נהג הנאשם רן רפאל וחנון, באכזריות והתעלל באווזים, אותם גידל במשקו.
על פי כתב האישום, נהג הנאשם להלעיט אווזים באמצעות מכונת הלעטה שפיתח, אליה חובר צינור פלסטיק גמיש, המחובר לצינור פלסטיק קשיח באורך של כ- 12.5 ס”מ. בלחיצת כפתור, שאבה המכונה, כמות מזון אשר נדחס ללוע האווזים.
פעולה זו של הנאשם, מתואר בכתב האישום; “נעשתה בתדירות של פעמיים עד חמש פעמים ביום באופן המפורט, להלן; ביום הראשון לקבלת האווזים במשק, הלעיט אותם הנאשם בכפייה פעמיים ביום; ביום שלאחר מכן, הלעיטם בכפייה ביום למשך שלושה ימים; לאחר מכן הלעיטם בכפייה 4 פעמים ביום.
הנאשם, התכוון להמשיך בהלעטה כפויה ארבע פעמים ביום למשך 10 ימים, לאחר מכן, להלעיט את האווזים חמש פעמים ביום עד שהאווזים מתחילים לפתח סימני מצוקה ואז להעבירם לשחיטה”.
בתחילת הדיונים בבית המשפט, טען, הנאשם, רן רפאל וחנון, כי פיתח דרך להאכיל אווזים שאינה עומדת בסתירה לחוק צער בעלי חיים, ואינה מהווה התעללות באווזים, כיוון שהמכונה שפיתח כוללת צינור שאינו נכנס לגרונו של האווז, אלא רק לפיו.
לטענתו, בשיטה זו, האווז פולט את עודפי המזון שאינו רוצה בהם, ועל כן, מדובר בהאכלה חופשית ולא בפיטום.
סגן נשיא בית המשפט, כב’ השופט אברהם הימן, לא קיבל את טענות הנאשם, וקיבל את עמדת משרד החקלאות, כי מדובר ב-פיטום ובהתעללות, בניגוד לחוק.
עמדת משרד החקלאות, גרסה, כי התעללות אינה רק אקט פיזי. עצם העובדה, כי אוחזים באווז, ודוחפים לו מזון בניגוד לרצונו, כך שהוא אוכל מעבר ליכולותיו הפיזיולוגיות, לצורך ייצור כבד שומני, מהווה התעללות (סעיף 2(א) ביחד עם סעיף 17(א) לחוק צער בעלי חיים (הגנה על בעלי חיים), תשנ”ד – 1994).
דיון למתן גזר דין בתיק, נקבע ל-26 במאי, 2010. מס’ תיק: פ.
Add Comment