בישראל, נערכת בימים אלה רפורמה בתעשיית הביצים, במסגרתה בונים מחדש לולי התרנגולות, המתוכננים להיבנות “כלובי-סוללה” שנאסרו לשימוש ב-29 מדינות. אורנה בנאי ועמותת אנונימוס בקמפיין הקורא לאיסור על כלובי-סוללה ומעבר ל-לולי חופש, מתקדמים והומאניים
אנונימוס: בלגיה, אוסרת על כליאת תרנגולות בכלובים, בישראל, בונים “כלובי-סוללה”
ועדת מומחים שמונתה ע”י ממשלת בלגיה, המליצה על איסור כליאת תרנגולות בכלובים, ומעבר ללולי “חופש”. ובישראל? משרד החקלאות מקים כלובי-סוללה, שנאסרו ב-29 מדינות בעולם, בעלות של חצי מיליארד ש”ח. אורנה בנאי: “בעולם מתקדמים, וישראל נותרת מאחור. אנו קוראים לשר החקלאות לסגת מכוונתו להקים כלובי-סוללה אכזריים, ולעבור ללולי חופש”.
ועדת מומחים שמינתה ממשלת בלגיה, קבעה, כי לולי הכלובים לסוגיהם (“כלובי-סוללה”, “כלובים מצוידים”, וכדומה), אינם מאפשרים סטנדרטים מינימליים של רווחת בעלי-חיים, ולפיכך התרנגולות בלולי ההטלה, בבלגיה, יוחזקו בלולים נטולי-כלובים (“חופש”).
בכך מצטרפת בלגיה, למדינות; שוויץ, גרמניה, אוסטריה, הולנד ומדינת קליפורניה בארה”ב, שאסרו על כל סוגי הכלובים לתרנגולות מטילות. יתר מדינות האיחוד האירופי, אסרו על כלובי-סוללה מהסוג הנהוג בישראל, וקבעו סטנדרט מינימלי של “כלובים מצוידים” לתרנגולות. אולם בעקבות לחץ צרכני ובשל העלות הגבוהה של “כלובים מצוידים”, המגמה באירופה היא לעבור ל-“לולי חופש”.
בשנה שעברה, היוו מכירות ביצי חופש כ- 61% ממכירות הביצים הקמעונאיות בבריטניה, ורשתות כגון מרקס אנד ספנסר וסיינסבורי’ז הורידו ביצי-כלוב ממדפיהן ומוכרות “ביצי חופש” בלבד.
ועדת המומחים, הכוללת נציגים מתעשיית הביצים, מארגוני צרכנים ומארגוני בעלי-חיים, מונתה ע”י שרת הבריאות הבלגית על מנת לבחון את אופני היישום של הדירקטיבה האירופית, האוסרת על כליאת תרנגולות בכלובי-סוללה.
הוועדה בחנה את תנאי הרווחה וההיבטים הכלכליים בשלוש מערכות לולים: “כלובים מצוידים” – הסטנדרט האירופי המינימלי, הכולל שטח של 750 סמ”ר לתרנגולת וציוד נלווה (תא הטלה, מוט לעמידה, מצע מרופד); מערכות משופרות של “כלובים מצוידים”; ולולים נטולי-כלובים (לולי “חופש” לסוגיהם – אסמים או לולי חצר).
הוועדה, קבעה, כי לולי הכלובים, אינם מאפשרים לתרנגולות לממש את צורכיהן הטבעיים – פרישת כנפיים, תנועה, “אמבטיות חול” לניקוי טפילים – וגורמים לפציעות חמורות ולהתנהגות אלימה כתוצאה מהצפיפות הקשה. רק לולים ללא כלובים, כגון; לולי חצר, ולולי אסם, מאפשרים סטנדרטים מינימליים של רווחת בעלי-חיים.
בנאי: רק בישראל, המדינה מוציאה חצי מיליארד ₪ על כלובים אכזריים שנאסרו ב-29 מדינות
הממשלה הבלגית, מחויבת להשלים את הליכי החקיקה עד 1 בינואר 2010, והחלפת הכלובים תתבצע בהדרגה עד שנת 2025, בהתאם להחלטה קודמת של ממשלת בלגיה, שקבעה תקופת מעבר של 15 שנה.
הארגון Eurogroup for Animals, המאגד עמותות אירופיות לרווחת בעלי-חיים שניהלו את המאבק בכלובים, מסר, כי; “רוב אזרחי האיחוד האירופי, מתנגדים להחזקת תרנגולות בכלובים, וכיום צרכנים, אינם מוכנים לרכוש ביצי-כלוב. מרבית הרשתות הקמעונאיות בבלגיה פועלות בהתאם ומוכרות רק ביצי חצר או ביצי אסם”.
בישראל, נערכת בימים אלה רפורמה בתעשיית הביצים, במסגרתה בונים מחדש את לולי התרנגולות, בעלות של חצי מיליארד שקלים, מכספי משלם המסים. בלולים החדשים, מתוכננים להיבנות “כלובי-סוללה”, מיושנים, אשר נאסרו לשימוש ב-29 מדינות בעולם.
לכל תרנגולת בכלוב מוקצב שטח של 20X20 ס”מ (כחצי דף נייר), היא אינה זוכה לראות אור יום, וסורגי הכלוב ורצפת התיל האלכסונית פוצעים את עורה.
השחקנית וקומיקאית ישראלית אורנה בנאי ועמותת “אנונימוס” מובילות קמפיין הקורא לאיסור על כלובי-סוללה ומעבר ל”לולי חופש” מתקדמים והומאניים יותר.
בתגובה לאיסור על כלובים בבלגיה אמרה, בנאי; “בשם הפעילים בארץ, אני מברכת את ארגוני בעלי החיים בבלגיה על ההישג המדהים. המגמה ברורה; בעוד כמה שנים לא תהיה מדינה מתקדמת במערב אשר תתיר כליאת תרנגולות בכלובים. בעולם מתקדמים, ו-ישראל, נותרת מאחור. רק בישראל, המדינה מוציאה חצי מיליארד שקלים על כלובים אכזריים שנאסרו ב-29 מדינות. אנו קוראים למר שלום שמחון, שר החקלאות, לסגת מכוונתו לבנות כלובי-סוללה אכזריים, ולהצטרף למדינות הנאורות שהחליטו לעבור ל-“לולי חופש””.
Add Comment