האם זוכים כלבים המובאים למכלאה העירונית בנתניה ליחס מזלזל, במקרה הטוב ולסיכון חייהם במקרה הרע? לטענת אתי אלטמן מ”תנו לחיות לחיות” ולתושבת מי-גל אבינועם-אפרתי, שמתכוונת להגיש תביעה כנגד העירייה על מה שהגדירה הזנחה פושעת, התשובה היא חיובית.
צער בעלי כלבים נוסח העיר נתניה. ד”ר ישראלי
על השאלה כיצד הגיע כלבלב מעורב, מטופח במיוחד, שהוחזק במכלאה העירונית תקופה של כמעט חודשיים, למרות שבגופו היה שבב, למצב בו חלה בקדחת הקרציות, שמשקל גופו ירד ב-50%, מאנמיה חמורה, מריקבון בשיניו, מדיכאון חמור ולא זכה לכל טיפול רפואי, יצטרכו, ככל הנראה, לענות הגורמים המתאימים בבית המשפט – זאת לאחר שתושבת העיר, מי-גל אבינועם-אפרתי, מתעתדת להגיש תביעה בנושא.
“לצערנו, זה לא המקרה היחידי בו נתקלנו”, סיפרו לשמואל נהון כתב המקומון קול השרון, וטרינרים פרטיים וכן נציגי עמותת “תנו לחיות לחיות”, שפרטי המקרה הועברו להם.
בעיריית נתניה, אגב, לא רק שהכחישו, אלא שגם האשימו את בני המשפחה באי-לקיחת הכלב. בעקבות זאת שוקלים במשפחה אפשרות להגשת תביעת דיבה.
במשך שנים גידלה מי-גל אבינועם, כיום אפרתי, את כלבה “פאפ”, עד שיום אחד בתחילת חודש אוקטובר האחרון נעלם “פאפ” מן הבית ללא כל הסבר. “בתחילה חשבנו שמדובר בתקופת הייחום של הכלב ולכן הוא נעלם, אך לאחר חמישה ימים התחלנו לדאוג ולחפש אחריו בכל מקום…” –
סיפרה אבינועם-אפרתי; “הוא כלב ממושמע ויודע שעליו לחזור לבית. חיפשנו בכל מקום וכיוון שהכלב מצויד בשבב אלקטרוני, המעיד, כי הוא שייך למישהו, אחת התחנות הראשונות הייתה במכלאה העירונית. באותה מכלאה אמרו לנו שלא מוכר להם מקרה כזה, וכי הם לא זוכרים כלב מן הסוג הנ”ל שהגיע למכלאה”.
לאחר חודשיים מיום היעלמותו של הכלב ולאחר שבני המשפחה התייאשו מלמצוא אותו, הגיעה ביום השלישי בחודש דצמבר 2006, שיחת טלפון מהמכלאה העירונית. “בשיחה אמר לי הדובר, שהציג עצמו כמתנדב בשירות הווטרינרי, כי ברשותם נמצא כלב הרשום כשייך לי וכי הוא נמצא במצב קשה, אך כיון שהם סוגרים כעת לא נוכל לבוא לקחת אותו”.
רק לאחר דין ודברים שהתנהל מול המתנדב, התאפשר למי-גל לקחת את הכלב. “פאפ, נראה שונה לחלוטין; רזה, חולה, מוזנח וסובל מנשיכות בכל חלקי גופו כתוצאה מניסיונות להפטר מן הקרציות שאכלו בבשרו…”.
על-פי חוות דעתה של הווטרינרית, ד”ר עינת בהט, שטיפלה בכלב מיד לאחר הוצאתו מן המכלאה, סבל הכלב מקדחת קרציות, מחלה שעלולה לגרום למוות ושלטענתה יכול הכלב להידבק בה רק בשל שהייה במתקן.
“הכלב הגיע כשהוא סובל מחום גבוה, מורעב לאחר שאיבד 50% ממשקל גופו, בדיכאון ונשוך בכל חלקי גופו, ולכן נאלץ לקבל טיפול אנטיביוטי במשך שלושה שבועות. שיניו היו במצב ריקבון, בדיקת הדם הצביעה על אנמיה קשה”.
“על פי חוק הווטרינר העירוני היה חייב להודיע לי על הימצאותו של הכלב בידיהם, היו לו כל התנאים לזהות אותו ולמרות זאת נשאר הכלב במכלאות במשך חודשיים. בשל היחס המזלזל אני שוקלת לתבוע את העירייה”, מסרה אבינועם-אפרתי.
אתי אלטמן; המצב הקשה במיוחד בתחנה בנתניה, ידוע לכל.
לדברי אתי אלטמן, דוברת עמותת תנו לחיות לחיות, המצב הקשה השורר במכלאות העירוניות; “במיוחד בתחנה בנתניה, ידוע לכל. “המצב קשה”, אמרה אלטמן והדגישה, כי; “העירייה חייבת לעשות מעשה ולייעל את התנאים בהם שוהים בעלי חיים במתקן, וכן לפעול למען ייעול התהליך בו מוחזרים כלבים לבעליהם”.
מהווטרינר העירוני, ד”ר ישראלי, נמסר בתגובה באמצעות דובר עיריית נתניה, כי; “המדובר בכלב משוטט שנלכד על-פי פנייה של תושבים באזור וכנגד בעליו, מר רפי אבינועם, הוגשה ברירת משפט. לאחר שנלכד הכלב יצרה העירייה קשר עם מר אבינועם שהוא הבעלים הרשומים של הכלב, אך הוא לא הגיע לאסוף את הכלב וסיבותיו עימו.
מאוחר יותר יצרה שוב העירייה קשר עם המשפחה, אלא שהפעם ענתה הגברת מי-גל שאכן באה לאסוף את הכלב. העירייה תופסת מדי שנה כ-1,000 כלבים המובאים למכלאה העירונית.
לאחרונה שידרגה העירייה את הכלבייה בעלות של עשרות אלפי שקלים וכללה החלפת הגג, רשתות המכלאה ועוד.
כמו-כן, נקלט כלבן חדש במכלאה, הדואג למחסורם של הכלבים. יש לזכור, כי רבים מהכלבים המגיעים לכלבייה חולים או בשלבי דגירה של המחלה שמתפרצת במהלך השהייה בכלביה.
העירייה דואגת מיד לאחר תפיסת כלב משוטט (הנושא שבב כמובן) לפנות למוקד הארצי בכדי לנסות לקבל את פרטי בעלי הכלב ולאחר מכן עושה כל שביכולתה לאתר את בעלי הכלב. במשך התקופה בה הם שוהים במכלאה, הם נבדקים מדי יום וכמובן מסופק לכלבים מזון ומים…”.
הווטרינר העירוני בחר להתעלם משאלות המקומון קול השרון באשר למצב הירוד בו נמצא הכלב, לדרך הטיפול בו, לזמן בו שהה במכלאה ולמתן תאריכים המצדיקים את טענתו, כי אכן פנו גורמים בשירותים הווטרינרים למשפחה.
Add Comment